I juni 2018 flyttet familien på fem inn i Solligrenda. Lille Vilma (3), Ludvig (6) og Oliver (8), mamma Linda Marie Tollefsen (38) og pappa Jim-Kenneth Johansen (36).

-Det har vært veldig spennende. Vi kom fra en eldre 2-mannsbolig i Skogveien (Tromsdalen), hvor vi bodde i sju år. Dette er den tredje boligen vi eier sammen, men vi har aldri kjøpt helt nytt før. Vi trives i Solligrenda, sier småbarnsforeldrene.

-Slipper bekymringer

Hjemme hos familien er det full fart. Barna venter spent på kanelsnurrene som er på tur ut av ovnen.

-I all hovedsak ønsket vi oss et hjem hvor vi slipper å bekymre oss for oppussing og vedlikehold. I en hektisk familiehverdag er ikke det noe vi ønsker å ha hengende over oss. Det var ikke noe feil med det huset vi bodde i, men det blir alltid noe med eldre hus, sier mamma Linda Marie.

Familien bor i en kjedet enebolig på 185 m2 – fordelt over tre plan. En romslig hybel til utleie i kjelleren gjorde at prisen på rundt 6.500.000 var overkommelig.

-Det gjør at økonomien i boligen er veldig god.

Nye lekekamerater

Hensynet til barna veide tyngst da nytt boligfelt skulle velges.

-Vi bodde tidligere i en gate hvor det ikke var naturlige lekekamerater for ungene våre. Her i Solligrenda løper ungene ut, og ringer på dørene til hverandre. Litt som i gamledager. Det er kjempekoselig, og omfavner på en helt annen måte, sier forteller mamma.

-Jeg husker når jeg var liten i Lofoten. Det var alltid folk som bare stakk innom på besøk. Også de voksne. Det er koselig, og slik oppleves det også i Solligrenda, legger pappa Jim-Kenneth til.

Sønnen Oliver (8) samtykker.

-Det er veldig bra å bo her. Vi har en fin lekeplass ute, og det er stor plass inne. I tillegg er det en stor skog som vi av og til bruker å gå opp i, forteller 8-åringen.

Kompromisset

Etter at barna er forsynt med kanelsnurrer løper de i samlet flokk ut på lekeplassen.

-Hovedgrunnen til at vi flyttet er vel egentlig du, smiler Linda Marie og ser bort på Jim-Kenneth.

-Han er fra Lofoten og savnet de litt mer landlige omgivelsene. Jeg er vokst opp i Tromsø, og det var helt uaktuelt for meg å flytte til Lofoten – selv om han kanskje vil det. Derfor ble Solligrenda et slags kompromiss for oss. Det har vi ikke angret på, utdyper hun.

Jim-Kenneth samtykker, og tar oss med ut på den romslige verandaen som er vendt både mot nord og vest.

-Her har du sola hele dagen, forklarer Jim-Kenneth.

Som flere andre fra Lofoten, er Jim-Kenneth lidenskapelig opptatt av båt.

-Om ett kvarter vil Hurtigruten passere rett utenfor her, sier han – mens han hviler blikket på MS «Trollfjord» som kommer seilende i horisonten.

Turer opp Sollidalsaksla

-Det som er veldig greit med eiendommen vår er at jeg kan følge med barna når de er ute og leker fra vinduet eller verandaen. Det er trygt og godt.

Familien tar også flittig i bruk friluftsområdene som ligger et lite steinkast unna sin egen bakgård.

-Det er utrolig fint å gå opp Sollidalsaksla. Vi har gått flere ganger oppover der i høst, selv om vi ikke har gått helt til toppen. Det er en veldig lett og variert sti oppover, terreng for bærplukking, fantastisk utsikt og innlagte benker, forteller Jim-Kenneth.

-Ser dere konturene av et bra familieliv her?

-Absolutt. Spesielt det sosiale aspektet har overrasket oss. Det er veldig hyggelige folk som bor her, og det er trivelig å sitte ute ved lekeplassen og bli kjent med andre foreldre mens barna leker. Jeg føler det blir et samhold gjennom å bo her, sier Linda Marie.

Finn din bolig i Solligrenda i vår boligvelger.

Vi hører gjerne fra deg!

Fyll ut skjemaet for å få den nyeste informasjonen om hva som skjer på Solligrenda

Hvis du opplever problemer med dette skjemaet kan du sende en e-post direkte til Katrine.Sorensen@peab.no.